Luni - Vineri - 9:00 - 20:00, Sambata - 9:00 - 14:00

Stomatologia pentru copii

Pedodonția se ocupa cu profilaxia si tratamentul dintilor celor mici unde sunt foarte importante comunicarea cu acestia si folosirea unor tehnici de acomodare și relaxare

In perioada eruptiei dentare copiii pot prezenta salivatie abundenta, neliniste, tulburarea somnului, usoara crestere a temperaturii, inrosirea gingiilor. Discomfortul bebelusului inaintea varstei de 5-6 luni este extrem de rar datorat eruptiei dentare.

Dintii de lapte au un rol deosebit de important atat in alimentatia copilului, cat si in procesul de dezvoltare armonioasa a aparatului dentomaxilar. Extractia prematura a dintilor de lapte poate conduce la anomalii de pozitie si tulburari in dezvoltarea dintilor permanenti.

Dintii de lapte au o altfel de structura decat cea a danturii adultilor. Ei sunt mai sensibili si mai putin rezistenti. Dintii de lapte sunt sensibili la bacteriile care traiesc in gura si daca nu exista o igiena dentara corecta, cariile dintilor de lapte apar foarte repede.

Sigilarea santurilor si fosetelor ocluzale (cele cu care mestecam) este considerata cea mai sigura metoda de profilaxie primara, fiind o metoda de imunizare a acestor suprafete.

Ai o problema dentara?

Programeaza-te la o consultatie pentru a primi un plan de tratament complet
Vreau consultatie