Luni - Vineri - 9:00 - 20:00, Sambata - 9:00 - 14:00

Chirurgie OMF

Intervențiile asupra oaselor maxilare se realizează după o evaluare multidisciplinară, medicul ortodont lucrând îndeaproape cu medicul chirurg OMF.

sinus lift implant dentar

Exista 2 tipuri de sinus-lifting: deschis si inchis. Sinus-liftingul inchis este efectuat atunci cand tesutul osos in proiectia sinusurilor maxilare este de cel putin 10 mm. in cazul in care aceasta distanta este mai mica de 10 mm, se aplica sinus-liftingul deschis.

Sinus lift “extern”/”deschis” se face atunci cand sinusul este foarte mare, iar osul de la nivelul acestuia este foarte putin. Aceasta interventie presupune crearea unei “ferestre” in os, prin intermediul careia medicul impinge membrana sinusala. In cadrul operatiei de sinus lift deschis cavitatea este completata prin aceasta gaura pe peretele frontal al sinusurilor mai sus de radacinile dintilor. Apoi este aplicata membrana. Regenerarea osoasa are loc in termen de 4 - 6 luni.

„Sinus-lifting” este recomandat la atrofia maxilarului superior. Osul spongios a maxilarului superior este foarte diferit de altele - are mai mult spatiu si volum mic a tesutului osos. Cand dintele este pierdut apare pneumatizarea sinusurilor si se agraveaza calitatea tesutului osos.

Pentru a aprecia corect cantitatea de os existenta sunt necesare investigatii de baza precum radiografia panoramica ce ofera o imagine de ansamblu ai CT-ul ( tomografia computerizata) pentru o imagine mult mai detaliata a structurii și densitatii osoase.


Ai o problema dentara?

Programeaza-te la o consultatie pentru a primi un plan de tratament complet
Vreau consultatie